Vaak gestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kan je bij Beezzboards longboardles volgen?

Vanaf 6 jaar. Is een van je kindjes jonger, dan mag die altijd meekomen naar de les. We leren je kindje dan al om met het juiste been op de knie te skaten. Hiervoor hoef je natuurlijk niets te betalen. Zo kun jij wel op je gemak de les volgen, samen met de kids vanaf 6 jaar.

Kan je bij Beezzboards ook longboards en beschermingsmateriaal kopen?

Jazeker. Wij zeggen altijd: try before you buy. Je kunt eerst alle planken, die wij verkopen, komen uittesten in een les. Bij aankoop van een board bij Beezzboards, krijg je je lesgeld terugbetaald.

Wat is het verschil tussen longboarden en skateboarden?

Het verschil zit hem in het gebruik van de plank en de plank zelf. Het woord zegt het al: een longboard is langer. Een longboard heeft ook grotere wielen.
Bij skateboarden doe je dingen met je plank. Bij longboarden doe je alles op je plank. Je plank en jijzelf zijn één. Met een skateboard ga je echt tricks doen en minder lange tochtjes. Met een longboard kan je lang gaan cruisen. In het longboardskaten heb je verschillende disciplines die je kunt leren: basic cruising, dancing, freestyle en downhill.

Is longboarden een nieuwe trend?

“Longboarden” bestaat al van eind de jaren ‘50’. Het komt uit het golfsurfwereldje. Waren de golven niet goed, dan stonden surfers op hun plank om hun ‘moves’ verder te oefenen. Longboarden wordt wel steeds hipper onder jongeren en jongvolwassenen. Longboarden is dan ook voor ‘iedereen’, van jong tot oud.